Nieuwsberichten

VV Groningen – Drachtster Boys 0-4

Voor VV Groningen stond afgelopen zaterdag de tweede thuiswedstrijd in de Eerste Klasse E op het programma. Met Drachtster Boys kwam één van de kandidaten voor de titel op bezoek. De Drachtsters wonnen hun eerste twee wedstrijden, VVG begon het seizoen met een gelijkspel tegen Olde Veste en verloor vorige week met 3-1 bij Balk.

VV Groningen miste vanmiddag nogal wat spelers, Nordin Philipsen en Giovanni Salvo zijn geschorst, Erik Laurens, Maikel Hoiting en Jasper Ludema geblesseerd. Daarom werd er een beroep gedaan op enkele oude krijgers. Tim Rozema startte in de basis, Jackie Venema op de bank. Nadat Raphael Tuankotta halverwege de eerste helft ook nog eens geblesseerd uitviel was driekwart van de normale VVG verdediging afwezig.

Ook de Drachtsters misten spelers, zo haakte hun aanvoerder Harvey Bischop vlak voor de wedstrijd af en raakte zijn vervanger Aziz Geyik al vlot geblesseerd toen hij door zijn enkel ging. Later in de wedstrijd raakte ook Mergim Hana geblesseerd. Volle ziekenboegen over en weer dus.
De wedstrijd ging gelijker op dan de uitslag doet vermoeden. Drachtster Boys buitte zijn surplus aan Eerste Klasse ervaring uit en benutte de kansen waar VVG een middag had waarop de goal maar niet leek te mogen vallen. De zege van Drachtster Boys was niet persé onverdiend, wel geflatteerd.

Voor rust kregen beide teams ongeveer even veel kansen. Maar waar VVG via Virgil Muller (schoot vrij voor de keeper over na een prima voorzet), Gill Göbel (vrije trap uit de bovenhoek getikt) en Jeroen Buurke (op slag van rust met een acrobatische poging de paal geraakt) de kansen onbenut liet sloegen de Friezen wel toe. Na een klein half uur opende Mergim Hana uit de rebound de score en negen minuten later kreeg VVG de bal niet weg waarvan Drachtster Boys profiteerde, Rob Schokker schoot raak, 0-2.

Ook na rust kreeg VVG genoeg mogelijkheden. Al mocht het eerst de handjes dichtknijpen toen Drachtster Boys in kansrijke positie de paal raakte. Na een uur was Virgil Muller dicht bij de 1-2, hij trok naar binnen, zijn schot ging richting verre hoek, maar de uitstekende DB keeper Richard Strijker redde.
Halverwege de tweede helft viel de beslissing, in de 67′ minuut kwam Drachtster Boys via Kevin Bakels op 0-3 en leek de buit binnen voor de Boys.
Ook in het laatste kwart kreeg VVG nog enkele goeie kansen. Jamie Walstra schoot net voorlangs, Tim van der Molen schoot vrij voor het doel over, Tim Rozema kreeg een goeie schietkans binnen de zestien, maar zijn schot werd weggebokst door Strijker.
In de slotseconde kreeg Drachtster Boy Jan Stoker nog een kans, hij passeerde VVG keeper Karim Khajjouf en schoot de 0-4 in het lege doel.
Het scoren wilde vanmiddag maar niet lukken bij VVG, het spel bood ondanks de vele afwezigen echter zeker perspectief, met wat meer scherpte en wat meer geluk voor de goal had er vandaag absoluut meer in gezeten.
Komt uiteraard ook bij dat in de Eerste Klasse de foutjes wat vaker afgestraft worden dan in de tweede klasse en dat VVG met Drachtster Boys vanmiddag ook een sterke ploeg tegenover zich had die de fouten ook daadwerkelijk afstrafte. Op de zege van de Drachtster valt niet veel af te dingen, op de hoogte van de uitslag dan weer wel.

Volgende week speelt VVG een derby, het gaat dan op bezoek bij Oranje Nassau wat het seizoen nogal teleurstellend is begonnen en net als VVG pas 1 punt heeft. Verschil is echter dat ON voor de titel gaat en dat VVG tevreden is als ze er in blijven.

Bron: Abubakari de Vries Klik hier voor het originele artikel

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image