Nieuwsberichten

VV groningen wint na strafschoppen van Harkemase Boys !!

Twee koplopers tegen elkaar, die van 3C tegen die van de Hoofdklasse C. Op voorhand leek het dus een ongelijke strijd. Ondanks dat er bij die derde klasser wel wat ervaren spelers met topamateur ervaring rondlopen  zourecordbeker(noord)winnaar Harkemase Boys toch wel van een derde klasser gaan winnen? De ene na de andere Hoofdklasser verslikte zich dit bekerseizoen al in clubs uit lagere klasses. Dus ach, misschien was er toch wel een stunt mogelijk. Zoals VVG’er Tim Rozema twee weken terug al zei “Als zij het niet 100% serieus nemen en wij hebben een goeie dag, dan kunnen we ze pakken”.

Klik hier voor de video op de site van Harkemase Boys

 
Harkemase Boys dacht het op 70 of 80% wel te kunnen redden. En dat bleek tegen een geconcentreerd en vechtend VV Groningen dus niet genoeg te zijn. De Harekieten lieten het balletje regelmatig aardig rond gaan, hadden ook het meeste balbezit en de wedstrijd speelde zich meer op de Groningse dan op de Friese helft af. Maar echt gevaarlijk werd de Hoofdklasser eigenlijk maar zelden. Al in het eerste half uur werd dus duidelijk dat er kansen lagen voor VVG.

Het was dan ook een flinke domper dat Harkemase Boys met een heel gelukkige (of ongelukkige uit VVG perspectief) treffer toch op 0-1 kwam. Keeper Ivan Landlust schoot een terugspeelbal tegen Robert Stelpstra op, de bal caramboleerde het doel in, 0-1 in de 31′ minuut. De Groninger ruggen werden echter vlot gerecht en nadat Harkema via Oebele Schokker een kans op 0-2 had laten liggen was het aan de andere kant wel raak. Martijn Oppewal gaf een lange pass die door rechtsbuiten Jaimie Walstra gecontroleerd werd. Walstra passeerde vervolgens zijn tegenstander en gaf voor op Antonie Simonides die van een meter of 15 hard in de hoek binnen schoot, 1-1. Tevens de ruststand.

Na rust bleek al gauw dat wie slap start maar moeilijk alsnog de benodigde scherpte bereikt. Harkema tikte vrolijk rond, maar kwam wederom niet tot echt gevaar tegen de fel afjagende en lef tonende Groningers. Geen laf gedoe met een hoop verdedigers maar gewoon vooruit verdedigen en vroeg druk zetten. Al na vijf minuten was er loon naar werken voor VVG. Martin Hoekstra zette goed door en verschalkte Harkema keeper Arjen Tolman met een hakje waarna Kamstra de bal het laatste zetje gaf voor de 2-1.

Een kwartier later stond het zelfs 3-1. Jasper Ludema trapte de bal vanaf de zijkant uit een vrije trap in één keer in de verre hoek. Eindelijk leek Harkemase Boys wakker, een vlotte aanval werd door Klaas Schotanus, van ongeveer dezelfde plek als waar VVG op 1-1 kwam, met een hard schot afgerond, 3-2, amper een minuut na de 3-1. Het bleek echter een korte oprisping. Echt gas geven deed Harkemase Boys niet, of het werd ze door VVG onmogelijk gemaakt. In de counter viel de bal een paar keer net niet goed, in de Harkemase aanval ging een fraaie omhaal rakelings naast. Maar de echt grote kansen bleven nog steeds uit.

Balverlies op het Groninger middenveld leverde Arton Musliu balbezit op en toen was het vier minuten voor tijd toch raak. Musliu zette voor en Klaas Schotanus scoorde weer met een geplaatst hard schot van net buiten de zestien. In de minuten daarna mochten beide clubs op een mooie plek aanleggen voor een vrije trap, maar de specialisten Ludema en Schokker scoorden geen van beide. Strafschoppen zouden de beslissing moeten gaan brengen.

Harkema mocht beginnen en Schokker trof doel, Dat lukte de volgende vijf nemers ook, ondanks dat beide keepers er een paar keer ontzettend dicht bij zaten.
Bij 3-3 was het de beurt aan Rolf Dijk, hij koos voor de andere hoek dan degene die Landlust tot dan toe koos, maar schoot de bal naast. Aksa Kalswe zette Groningen op 3-4, Schotanus maakte er 4-4 van en toen was het aan Jasper Ludema om het vonnis over Harkemase Boys te vellen. En dat deed Ludema, hij schoot de 5-4 binnen en vervolmaakte daarmee de stunt. De Harekieten dropen gegeneerd af, VV Groningen vierde groot feest.
En dat zijn ze op moment dat ik dit schrijf – 1.10 zaterdag op zondagnacht- waarschijnlijk nog steeds aan het doen. Op basis van onverzettelijkheid, inzet en spelopvatting een verdiende zege van David op Goliath. Het is voor aftredend bekerhouder Harkemase Boys voor het eerst sinds het seizoen 1998/99 dat ze al voor de winterstop uit de beker liggen.

VV Groningen – Harkemase Boys 3-3 (1-1).
0-1 Robert Stelpstra (34.), 1-1 Antonie Simonides (39.),
2-1 Martin Kamstra (50.), 3-1 Jasper Ludema (65.),
3-2 Klaas Schotanus (67.), 3-3 Klaas Schotanus (84.).Strafschoppen:
Schokker (HB) 0-1
van Leeuwen (VVG) 1-1
Bouius 1-2
Goedhart 2-2
Musliu 2-3
W. Walstra 3-3
Dijk naast
Kalswe 4-3
Schotanus 4-4
Ludema 5-4

Bron:

https://abubakaridevries.wordpress.com/

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image