Nieuwsberichten

VV Groningen door in de beker

VV Groningen schakelde in de vorige ronde eerste klasser PKC’83 uit, QVC stuntte tegen hoofdklasser Flevo Boys, vandaag stonden de nummer 7 van 3C en de nummer 9 van 3A tegenover elkaar op Sportpark Het Noorden in het kader van de tweede KO ronde in de beker.

De gasten uut Fryslan (Stavoren om precies te zijn) waren zeer talrijk naar Groningen getrokken voor deze bekerkraker, een dubbeldekker vol fans en die konden al na twee minuten juichen. Een vrije trap werd hoog voor de pot gegooid en prima binnen gekopt, 0-1, pikstart voor QVC en een valse start voor VVG. Fakkels werden in het uitvak ontstoken, het kwam de bekersfeer nog eens extra ten goede. 
De thuisploeg leek de draad prompt een beetje kwijt en had in de beginfase veel moeite om in hun spel te komen, de eerste twintig minuten was QVC dan ook de betere ploeg.

Maar halverwege de eerste helft veranderde dat. Het werd ingeleid door een aantal corners achter elkaar waarbij VVG dichtbij de 1-1 kwam. VVG nam de regie over en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd cq hing in de lucht. Toch leek de Quick-Valken Combinatie de rust ongeschonden te gaan halen. Leek, want drie minuten in blessuretijd slingerde Jamie Walstra de bal voor de pot, panklaar op het hoofd van Jasper Ludema en daar was dan toch nog de verdiende 1-1.

Was het voor rust al leuk, na rust werd het helemaal een geweldige bekerthriller. VVG nam wederom het initiatief, was een paar keer dichtbij de 2-1, maar het was QVC wat efficiënt met zijn eerste kans na rust omging en in de 54′ minuut wederom de leiding nam. Het “uitvak” ging weer uit zijn dak, inclusief fakkels. Die fakkels waren net goed en wel ontstoken toen Jasper Ludema twee minuten na de 1-2 met een droge schuiver de bal van een meter of 25 in de linkerhoek achter de QVC keeper schoot, 2-2. 
En de fakkels waren nog niet gedoofd toen Jhonny Meter zijn gouden traptechniek een vrije traP benutte en de bal in de 60′ minuut fraai diagonaal in de bovenhoek krulde, 3-2! Daar werd even vlot orde op zaken gesteld.
“Waaaat zijn die Friezen stil/Waar is die fakkel nou?”. Humor om te lachen kortom.

VVG bleef de bovenliggende partij maar verzuimde de wedstrijd op slot te gooien, dat lukte ondanks een aantal goeie kansen niet. Het bleef dus buitengewoon spannend en ondertussen raakten de gemoederen hier en daar ietwat verhit. Een echte bekerpot, veel spanning en inzet en soms wat irritatie over en weer.

In de 86′ minuut leek VVG de wedstrijd dan toch eindelijk te beslissen, Robert Oosterhof kopte bij de tweede paal de 4-2 binnen en het pleit leek beslecht. Te vroeg gejuicht uit VVG perspectief, want een minuut later mocht een QVC’er randje buitenspel door gaan en die rondde keurig af, 4-3. Het was het begin van een zenuwslopende slotfase, QVC probeerde te stormen, VVG het tempo uit de wedstrijd te halen door vaak in de hoek van het veld op balbezit te spelen. Er kwamen over en weer nog wat mogelijkheden, maar na 95 minuten was het over & sluiten en was VVG een ronde verder en eindigde het bekeravontuur voor QVC. Een geweldige wedstrijd, maar dat is bij VVG eigenlijk vaste prik. Hopelijk loten ze in de volgende ronde weer thuis, een derde 4-3 bekerzege op rij zou wel leuk zijn.

2 Responses

  1. Op zich geen probleem hoor, mijn verslag op jullie site zetten. Maar zet de volgende keer mijn naam er dan ook even bij. In het kader van ere wie ere toekomt.
    En een linkje naar mijn site zou als dank (en altijd bruikbare reclame voor mijn hobbysite) zou ik ook wel waarderen (hint :)).

    Verder niets dan lof voor de new & improved VVG site!

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image